travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

AFRIKAS BESTE GOLFBANE

Baobab-banen på golfresorten Vipingo Ridge i Kenya har nettopp – som den første golfbanen i Afrika – fått den prestisjefylte PGA-akkrediteringen. Utmerkelsen gis til baner som lever opp til Professional Golfers Associations høye internasjonale standarder. I tillegg er kenyanske Great Rift Valley Lodge & Golf Resort nettopp blitt kåret til det beste golfhotellet i hele Afrika.
Golfentusiaster som drømmer om en golfreise utenom det vanlige, har nå ytterligere grunn til å overveie safarilandet Kenya, som i de seneste månedene har oppnådd internasjonal anerkjennelse for sine golffasiliteter og for alvor befestet posisjonen som en av Afrikas ledende golfdestinasjoner. Baobab-banen på golfresorten Vipingo Ridge i Kilifi County har som den første golfbanen i Afrika fått den prestisjefylte PGA-akkrediteringen av Professional Golfers Association.

Golf i verdensklasse
Baobab-banen har grønne bakker på den ene siden og en flott utsikt over Det indiske hav på den andre. Det ettertraktede kvalitetsstempelet fra PGA har banen fått på grunn av fasilitetenes høye internasjonale standard: Golfarealene er dekket av Bermuda-gress, som er spesielt motstandsdyktig mot sol og varme, og de vedlikeholdes med toppmoderne utstyr, mens det høyteknologiske vanningssystemet sørger for at banen alltid er i perfekt stand.

Banens 18 hull (par 72) er designet av den profesjonelle irske golfspilleren David Jones, som i dag er styremedlem i Europatouren. I tillegg til den utfordrende golfbanen har Vipingo Ridge et treningsområde med driving range og mulighet for å trene på korte slag. Med nesten 300 meter gir driving rangen optimale forhold – selv for de som slår svært langt.

Hvis du ønsker å kombinere golfferien med sol og strandliv, er det flere gode hoteller og feriesteder langs kysten bare 20–30 minutters kjøring fra Vipingo Ridge. Golfspillere som foretrekker å bo like ved banen, kan leie en villa med 2–4 rom på golfområdet. Vipingo Ridge har sin egen flystripe med daglige fly fra Nairobi.

Afrikas beste golfhotell
I tillegg til Afrikas første PGA-bane kan Kenya også skryte av å ha Afrikas beste golfhotell. Under den nylig avholdte World Golf Awards i Portugal – golfverdenens svar på Oscar-utdelingen – stakk Great Rift Valley Lodge & Golf Resort i Lake Naivasha National Park av med denne gjeve prisen. Hotellet har dessuten nettopp fått en pris for sin innsats for naturen ved golfmessen IGTM på Mallorca.

Great Rift Valley Lodge & Golf Resort ligger bare halvannen times kjøring fra Nairobi. Stedet er spesielt kjent for sin flotte 18-hullsbane, som ligger 2100 meter over havet og har en nydelig utsikt mot innsjøen Lake Naivasha, vulkankrateret Mount Longonot og Aberdare-fjellene. På grunn av den frodige naturen er det ikke uvanlig å møte sebraer og andre ville dyr på banen. Den høye beliggenheten sørger dessuten for at det ofte er en behagelig bris på banen. Det 17. hullet (par 5) er med sine 598 meter et av landets lengste hull. Resorten har villaer og rom i ulike størrelser til både par og familier.

Kombiner golf, strand og safari
Mange velger å kombinere golfreisen til Kenya med noen dager ved kysten eller safariopplevelser i landets populære nasjonalparker, hvor man kan oppleve ville dyr som løver, elefanter, giraffer, sebraer og bøfler på nært hold. Landets mest kjente nasjonalpark er reservatet Masai Mara, som ligger sør for hovedstaden Nairobi.

LEAVE A RESPONSE