travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Klassifisering

AALBORG BY AIR

Vi er vant til å bruke et halvt døgn med danskebåten for å komme til Aalborg. Nå var vi der på 1 time takket være British Airways faste forbindelse mellom Oslo og Aalborg. De siste minuttene skuende over det uvanlig flate landskapet rundt Ålborg lufthavn før flyet lander presist kl. 09.45.

Vi har til rådighet 2 dager før vi skal vende tilbake fredag ettermiddag til familie og en avslappende helg. Aalborg er potetsaftens hjemby, men har mye mer å by på enn gyllen Aquavit og skummende øl.

Med sine 160.000 innbyggere er Aalborg Danmarks fjerde største by. Det var vikingene som grunnla byen og i middelalderen ble byen en av Skandinavias travleste handelssentre. I dag kan Aalborg skilte med betydelige virksomheter innen elektronikk og telekommunikasjon og Ålborg Universitet spiller en viktig rolle i byens utvikling.

Aalborg har all den danske sjarme vi lengter etter uten samtidig å bli for stor. Kurs- og konferansehotellene er mange både i og utenfor byen, og uansett snakker vi om korte avstander til det meste.

Jomfru Anes gate er vel blant de mest kjente gater for oss nordmenn. Her ligger vertshusene og pubene på rekke og rad, og vår trompetspillende kollega falt straks for det velklingende vertshusnavnet Pigen og Trompeten, hvor du kan nyte de edle dråper og lytte til musikk til klokken seks om morgenen.

Ved havnen ligger den gamle slepebåten Elbjørn. Styrehuset er ominnredet til en glassblåserhytte og maskinrommet til en Art Deco restaurant. Før du går ned i restauranten kan du først få blåst ditt høyst personlige glass til måltidet og som senere blir en hyggelig souvenir å ta med hjem.

Helt tilfeldig stikker vi innom Duus Vinkjælder på avreisedagen og blir vitne til opptagelsesseremonien i Christian Den Fjerdes Laug. Noen staselig menn i røde kapper er benket rundt de kraftige trebordene. Det holdes taler, det synges og de nye medlemmene blir innlemmet i ordenen med øl, potetjuice og pølser i brød. De blide ordensmedlemmer ser ingen grunn til at vi skal holdes utenfor og snart svinger vi seidelen og synger viser som «I like the snaps and the snaps like me» og «Carry me back to Aalborg where the snaps from the Danish potaoes grow».

Flyet tilbake til Oslo går kl. 17.25 og ganske motvillig beveger vi oss tilbake til flyplassen som ligger 10 minutter fra sentrum, for så å være hjemme i vår lune stue et par timer senere.

LEAVE A RESPONSE