travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Event

I DAG STARTER SKIFESTEN

I mars 2010 ble lysene i den nye Holmenkollbakken tent. I dag starter VM på ski og Holmenkollbakken er utvilsomt det store trekkplasteret. Vi har uten tvil fått den mest moderne hoppbakken i verden, sier Roy Evensen, arrangementssjef i Ski-VM 2011.

Holmenkollbakken blir den siste bygde hoppbakken i verden, og en av de første designer-hoppbakkene. Dessuten blir det et monument som vitner om ingeniørkunst i verdensklasse.
– Ingeniører over hele verden følger spent med på utviklingen av den nye Holmenkollbakken, som i hovedsak bygges i stål og betong. Det er et svært komplisert byggeprosjekt hvor noe av det bestående skal integreres i den nye bakken, og kan ikke sammenlignes med noe annet i verden, sier Evensen.

Mye tyder på at interessen for Holmenkollen ikke vil synke, men heller stige når vårt spektakulære, nye landemerke står klart.

– I dag sier mange at Holmenkollen er det tredje mest kjente idrettsanlegg i verden, etter Wimbledon og Wembley. Jeg tror ikke vi kommer til å svekke vår posisjon i idrettsverden med Nye Holmenkollen, sier Evensen entusiastisk.

Skreddersydd for utøverne
Ifølge Torgeir Nordby, rennleder i Holmenkollen de 20 siste årene og norsk medlem av FIS bakkekomité, har den nye hoppbakken en topp moderne profil. Samtidig er den tilrettelagt både for utøverne, dommere, presse og publikum.

– Hopperne er prioritet nummer én i utviklingsarbeidet. Det blir kun det beste, med blant annet vindbeskyttelsessystem, sporfres for isspor, forbedret snøproduksjonsanlegg og nye dommertribuner, sier Nordby.

Samtidig blir det ny tribune for Hans Majestet Kongen og hans familie, samt bedre fasiliteter for publikum, blant annet med nye tribuner i ”jakkeslagene”.

Ny Midtstubakke og 5 småbakker
Ifølge Nordby blir også den nye Midtstubakken et fantastisk flott og intimt anlegg med plast- og porselensspor for sommerhopping.
Hoppentusiaster kan også glede seg over at det kommer inntil fem småbakker med plast, fra K 5 til K 55. Disse bakkene hadde ikke kommet nå, om det ikke hadde vært for at Norge skal arrangere ski-VM i 2011. – Småbakkene vil gi Kollenhopp et sterkt etterlengtet anlegg for rekruttering, sier Nordby.

LEAVE A RESPONSE