travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Klassifisering

4 STJERNERS SUKSESS

Åtte måneder etter åpningen av ny hotellfløy på TanumStrand har hotellet i den svenske skjærgården slått alle rekorder. Hotellet er tildelt 4 stjerner av Visita. De norske eierne har store planer for fortsatt ekspansjon.

TanumStrand eies av de norske brødrene Roger og Kristian Adolfsen fra Andenes i Nordland, som blant annet også eier Norlandia-kjeden.

Hotellet har gjennomgått omfattende utbygging og oppussing, og gjenåpnet i februar tidligere i år med 88 nye rom, utvidet gjestehavn, ny servicedel for gjestehavnen, nytt dykkesenter og nyoppussede hytter. Med dette ble TanumStrand et av den svenske vestkystens største hotell og konferansesenter, med nesten 1100 sengeplasser og kapasitet for inntill 800 kursdeltakere.

 

Kraftig økning for de norske eierne
Den helhjertede satsingen har ført til en kraftig økning for de norske eierne. Hotellet har nå lagt en eventyrlig sommersesong bak seg med en økning i omsetningen på rundt 20 prosent. Hotellets restaurant har slått alle rekorder, og i juli og august opplevde hotellet en fordobling av antall belagte rom sammenlignet med fjoråret.

– Vi er strålende fornøyde med sommerens resultater. Det har bevist at satsingen  fra våre norske eiere var helt riktig, sier markedssjef for TanumStrand, Maria Jarenfors.

 

Har store planer for ekspandering
De norske brødrene har investert rundt 300 millioner i hotellanlegget siden de kjøpte stedet for 15 år siden. Og planer for videre ekspandering er godt i gang.

– Vi har i løpet av de siste årene kjøpt store tomteområder i Grebbestad, og ønsker å utvikle området mellom Tanumstrand og Grebbestad. I dag eier vi 160 mål med jordbruksområder som bare venter på å bli bygget ut, sier Adolfsen.

– Slike utbyggingsprosesser tar tid, men vi har levert et planforslag, og forhåpentligvis kan vi starte utvikling av de første tomtene allerede til våren neste år. Om fem til ti år er målet å ha mellom 300 og 350 nye boenheter, forteller Adolfsen.

 

Nordmenn inntar den svenske skjærgården
Han forteller at de kun har blitt møtt med positive holdninger i lokalområdet. Fordommer mot nordmenn som inntar den svenske skjærgården har de ikke støtt på.

– Vi har hatt en tett og god dialog med Tanum kommune hele veien. Samarbeidet har kun vært positivt, sier Adolfsen.

TanumStrand ble oppført i 1987 og har siden den gang vært en institusjon i populære Grebbestad på den svenske vestkysten. Hotellet ligger ved bryggen og vender ut mot den vakre skjærgården som på folkemunne gjerne kalles «bestkysten». Med utbedring av veinettet mellom Norge og Sverige tar det  i dag i underkant av to timer fra Oslo til den svensk skjærgårdsperlen.

 

LEAVE A RESPONSE