travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

11. MAI ER FLYDAGEN

NRFV-3
Treningsflyet Fairchild Cornell malt fargene fra Little Norway i Canada.

Årets store begivenhet på Kjeller, den årlige Flydagen, arrangeres av Veteranflygruppa søndag 11. mai. I år er det 100 år siden Roald Amundsen fikk det første sivile flysertifikat i Norge etter skoleflyging fra Kjeller. Det er også 100 år siden Tryggve Gran som første mann krysset Nordsjøen med fly, og 80 år siden 3 Fokkere fra Hærens flyvåpen på Kjeller gjorde samme krysning med Tryggve Gran som passasjer.

I år feires våre flypionérer, og det blir vist frem historiske fly i sitt rette element på Flydagen. Det er også mange andre godbiter å se i luften, og som alltid er det GRATIS adgang.

Fly med veteranfly på Kjeller
Vil du fly som fuglen, i et veteranfly med åpen cockpit? Ta del i spenningen ved å prøve en loop? Eller bare fly en rolig tur over Oslofjorden på en varm sommerdag med vinden i ansiktet? Kanskje vinke til familien på terrassen hjemme. Høre vindsus i vingestag og nyte utsikten, og følelsen av å fly i en virkelig klassiker, slik man gjorde i gamle dager. Da kan du gå inn på siden til Veteranflygruppa å bestille en tur.

Du støtter da også arbeidet med å holde disse kulturminnene flygende, og hva er vel bedre enn det? Lengden på flyturene er normalt rundt 30-35 minutter, men lengre turer er også mulig hvis ønskelig.

Slik ser det ut å fly Tiger Moth. Her er Morten K. Agerup Myhr, Helge Storflor og Anders Håkensen i aksjon over Kjeller:

Vil du lese mer om Kjellers flyhistorie kan du gå inn på nettstedet Flyfabrikken.

LEAVE A RESPONSE