travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

ØKOTURISMEN BLOMSTRER I THAILAND

Økoturismen i Thailand blomstrer. Mange reisebyråer tilbyr nå klimasmarte feriepakker og flere og flere ønsker å bo på grønne hoteller. I Thailand vokser antallet miljøsertifiserte hoteller raskt.

Thailands turistbyrå samarbeider blant annet med Green Leaf Foundation for å gjøre Thailand til en mer miljøvennlig turistdestinasjon. Green Leaf Foundation er en organisasjon som arbeider for at hotellene skal bli mer klimasmarte, og de hotellene som lykkes med dette blir belønnet med en Green Leaf-logo.

Green Leaf-sertifiserte hoteller arbeider effektivt med energibesparende strøm- og vannforbruk, gjenvinning og korrekt avfallshåndtering, samtidig som de bestreber seg på å kjøpe produkter og tjenester fra andre miljøvennlige foretak.

– Økoturismen vokser verden over og vi merker også at flere og flere reisende prioriterer miljøvennlige overnattingsalternativer. De hotellene som er øko-sertifiserte, fremmer en bærekraftig turisme, noe som i sin tur kommer lokalbefolkningen til gode og skaper arbeidsmuligheter – ganske enkelt en vinn-vinn-situasjon, sier Nalinee Pananon, leder for Thailandsk turistbyrå i Stockholm.

LEAVE A RESPONSE