ÅRETS GASTRONOMISKE NYSKAPNING

0
683

Fem finalister er nå valgt ut i Det Norske Måltid som har nominert råvarer og produkter til prisen Årets Nyskapning. Judiths Urtehage (bildet) er en av de.

Den regionale forankringen har vært viktig i utvelgelsen, i tillegg til historie, grad av nyskapning, markedspotensial og smak. Det er Gastronomisk Institutt med Karl Erik Pallesen i spissen som har stått for den nasjonale juryeringen.

Her var det mye spennende, sier Pallesen rett etter at smakingen er over. – Noen av produktene kjente vi litt til fra før, men jeg ble mildt sagt positivt overrasket over mange av disse produktene. Her er det nyskapning i kombinasjon med tradisjon. Sånt liker vi, smiler den blide kokken.

Nivået på produktene som ble testet ut var meget bra. Det ble tett i teten, avslutter Pallesen som ser frem til den store mathappeningen i Stavanger førstkommende lørdag.

Finalistene er:

Norpå: Einerbærsirup fra Judiths Urtehage, Kabelvåg i Lofoten

Midti: Selbusjokoladen med Selbu blå fra Meium sjokoladefabrikk, Selbustrand i Sør-Trøndelag

Vestpå: Knudenosten fra Aurenes gårdsysteri, Undheim i Rogaland

Østpå: Panna Cotta  fra EK Gårdskjøkken, Gressvik i Østfold

Sørpå: Eplesirup fra Epleblomsten, Sauherad i Telemark

Hvilket produkt som blir Årets Nyskapning 2011 får vi se når finalen i Det Norske Måltid går på luften på TV 2 førstkommende søndag kl. 22.30.